W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Wyniki druzyn, ktore lubimy

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Re: Wyniki druzyn, ktore lubimy

Post autor: DEADLY SIN » śr gru 28, 2011 18:16

malpus91 pisze:Transmituje to coś? Bo z tego co pamiętam, to szkocką ligę miał Polsat Sport, a w programie ni cholery :)
Orange Sport, a poza tym Sky Sports (początek transmisji od 20tej -> http://www.firstrowsports.tv/). ;)

Czarnych Koszul Fan

Post autor: Czarnych Koszul Fan » śr gru 28, 2011 20:57

Deadly ale już mnie sędzie przekręcił. Piłka była w bramce po strzale z bani.

AvantGarde

Post autor: AvantGarde » śr gru 28, 2011 21:03

CELTIC!!!

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » śr gru 28, 2011 21:39

Czarnych Koszul Fan pisze:Deadly ale już mnie sędzie przekręcił. Piłka była w bramce po strzale z bani.
Dziwne, że piłkarze Rangersów nie protestowali. Może nie śledzisz ligi szkockiej równie uważnie co ja, ale Willie Collum to wyjątkowo pechowy dla Celtiku sędzia, więc nie masz prawa narzekać. Nie pozwolił nawet pójść Samarasowi z kontrą - zakończył pierwsze połowę równo po 45 minutach, mimo kilku przerw grze.

Inna sprawa, liczyłem na to że mecz będzie bardziej otwarty: Celtic i Rangers grają 4-4-2, ale goście postawili autobus w polu karnym.

Aha, jeszcze jedno - mecz miał się nie odbyć ze względu na silne wiatry (18 mil/h) i chyba źle, że ostatecznie nie został przełożony. Momentami nie da się tego oglądać - vide męczarnie Charliego Mulgrew przy wybijaniu rzutu rożnego.

P.S. Bydło z Ibrox zaśmieciło papierami boisko. :evil:

Ale za to Celtic będzie grał z wiatrem w drugiej połowie! :)
AvantGarde pisze:CELTIC!!!
Tak trzymać! :)

Krsta

Post autor: Krsta » śr gru 28, 2011 21:56

DEADLY SIN pisze:Ale za to Celtic będzie grał z wiatrem w drugiej połowie! :)
I już są tego efekty. :)

AvantGarde

Post autor: AvantGarde » śr gru 28, 2011 21:57

CELTIC!!! lalalalalalalala

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » śr gru 28, 2011 22:00

A na trybunach Just Can't Get Enough! :brawa:

P.S. Nie było k.... spalonego Hoopera!!!

Awatar użytkownika
malpus91
Kontakt:

Post autor: malpus91 » śr gru 28, 2011 22:14

Nie oglądam meczu, ale Celtic :D !

Czarnych Koszul Fan

Post autor: Czarnych Koszul Fan » śr gru 28, 2011 22:40

No Deadly i dupa czyli do następnego :)

PS: Spalonego nie było, bramka była czyli oszukał nas po równo ;)

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » śr gru 28, 2011 22:45

Główka Ledleya, 1-0 w derby na koniec roku, dziewiąte zwycięstwo z rzędu, kilkunastopunktowa przewaga Rangers przechodzi do historii, a na pierwszym miejscu z 50 punktami Celtic Football Club!!! 8)

We shall not, we shall not be moved! :brawa:

Dobranoc panowie. :)
Czarnych Koszul Fan pisze:No Deadly i dupa czyli do następnego :)

PS: Spalonego nie było, bramka była czyli oszukał nas po równo ;)
To prawda, chociaż niewiele się pomyliłem kiedy typowałem ile minut doliczy - stawiałem na sześć, ale zostałem miło zaskoczony. ;)

Krsta

Post autor: Krsta » śr gru 28, 2011 22:51

czajak pisze:Ja bym polecił oglądanie, bo zapowiada się dzień chwały Rangersów, czego nie można przegapić! :)
A nie mówiłem. ;)

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » czw gru 29, 2011 16:39

oglądałem, poziom tragiczny, szkocka piłka sięgnęła dna, jedni i drudzy bez wyrazu....minimalnie lepszy Celtic i cóż, pasażerowie tanich linii lotniczych wracających do Dublina na pewno byli w doskonałych humorach :)

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » czw gru 29, 2011 22:35

Lineker pisze:oglądałem, poziom tragiczny, szkocka piłka sięgnęła dna, jedni i drudzy bez wyrazu....minimalnie lepszy Celtic i cóż, pasażerowie tanich linii lotniczych wracających do Dublina na pewno byli w doskonałych humorach :)
Po pierwsze, pasażerowie promów.
Po drugie, wracających do Ulsteru (podobno w Rep Celtic nie cieszy się tak dużą popularnością jak na północy).
Po trzecie, zarówno Celtic jak i Rangersi mają wielu fanów w NI, stamtąd pochodzi ich tzw. "hardcore support" i właściwie ilość podróżujących z obu ekip jest porównywalna. ;)

Mecz nie stał na najwyższym poziomie z dwóch powodów:

- kiepska pogoda: wbrew temu, co wczoraj napisałem, przed meczem wiatr dochodził do prędkości nawet 70 mil na godzinę (!), dopiero pod koniec pierwszej połowy zmalała do 30-20. Mimo iż Celtic wygrał, to chyba wolałbym aby ten mecz odbył się ponownie.
- McCoist postawił na 4-4-2, ale to w ogóle nie przełożyło się na "otwartość" gry - Rangersi liczyli na kontrataki, murowali się we własnym polu karnym, i praktycznie powinni zagrać z Jelavicem na szpicy przy takich założeniach taktycznych.

PoloniaOle

Post autor: PoloniaOle » pt gru 30, 2011 2:11

Sin, nie martw się, nie było tak źle z tym Celtikiem, poszło im znacznie lepiej niż Arsenalowi na własnym boisku z Wolverhampton. Celtowie rzeczywiście chyba mają jednak tych fanów bardziej na północ, gdyż cała Republika kibicuje United, tym wieśniakom, którzy mają stadion na prawie 80 tysięcy miejsc, a nie mają kibiców w swoim mieście - w Mcr. I faktycznie pijana hałastra dociera na mecze promami z Dublina do Salford, terroryzując po drodze przesławne kurorty w Colwyn Bay, Bootle i tę zapyziałą wioskę - Liverpool. Za to fani Arsenalu wsiadają sobie spokojnie z Dr Pepperem w ręku do metra i to nie tanich linii, tylko Biznes Klas Woolwich Express i jako prawdziwi lack of passion fans rozjeżdżają się na wszelkie strony Londynu, bo na północy spacerem ze stadionu wracają tylko fani Spurs.
DEADLY SIN pisze:Na marginesie - podobno na ostatnim meczu FC United była flaga "Warsaw". Ciekawe, czy PoloniaOle ma coś z tym wspólnego... ;)
Nie mam z tą flagą nic wspólnego. W życiu tylko trzykrotnie byłem obecny na meczu FC. Należy ona do mieszanej, polsko-angielskiej ekipy. Nie znam tych chłopaków, ale jak można się domyślić, przybili sztamę przy jakimś kuflu we wsi pod Manchesterem i zrobili sobie flagę na tę okoliczność. Wygląda tak:

Obrazek

Flaga jest obecna na każdym meczu FC United na stadionie Gigg Lane w Bury (wprawdzie nie wisi, a leży na krzesełkach jednej z trybun za bramkami), która to wioska podmanchesterska, jak wszystkie dokoła XIX-wiecznej Światowej Stolicy Bawełny Zbieranej Przez Murzynów, kibicuje United. Niedługo jednak wieśniaki z United przeniosą się do Manchesteru, gdyż dostali właśnie zgodę na wybudowanie sobie stadionu w Newton Heath, dzielnicy, w której prości robotnicy założyli w 1878 roku ten duży United (to taka ichniejsza Wola/Ochota, dzielnica blisko Śródmieścia).

Obrazek

Old Trafford to to nie jest, ani nawet Parkhead czy słynny stadion Fly Emirates, ale za to można będzie się napić piwa na trybunach (inaczej niż w Premier) i zaśpiewać:

P.S. Naprawdę lubię Irlandię. Należy im się szacunek za to, jak dobre warzą piwo i za Roya, mojego ulubionego piłkarza.

Obrazek

Krsta

Post autor: Krsta » sob gru 31, 2011 17:18

Manchester United vs. Blackburn Rovers - 2:3

Epic

Post autor: Epic » sob gru 31, 2011 17:40

W dodatku taki cios w urodziny Fergusona...Usprawiedliwienia można poszukać w tym ,że grali bez Rooneya.Jednak do tej pory naprawdę żałuję ,że nie ściągnęli Neuera,ten De Gea to jakiś nie wypał zwykły średniak za 20 mln funtów wyrzuconych w błoto.

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » pn sty 02, 2012 18:08

Dunfermline - Celtic 0-3

Awatar użytkownika
czajak

Post autor: czajak » pn sty 02, 2012 20:19

Wolves-CHELSEA 1-2
RANGERS-Motherwell 3-0

:D :D :D

Krsta

Post autor: Krsta » śr sty 04, 2012 23:13

Newcastle United vs. Manchester United - 3:0

Czarnych Koszul Fan

Post autor: Czarnych Koszul Fan » pt sty 06, 2012 12:22

Manchester City - Liverpool 3-0

Awatar użytkownika
hardypiknik

Post autor: hardypiknik » ndz sty 08, 2012 0:49

Kowalczyk 4:4 Bjoergen. Jutro, a w zasadzie dzisiaj - finał!!!

Awatar użytkownika
hardypiknik

Post autor: hardypiknik » ndz sty 08, 2012 13:18

No i 5:4. Dziękuję, dobranoc! :D

Krsta

Post autor: Krsta » ndz sty 08, 2012 16:01

City vs. United - 2:3

Garść uwag na gorąco.

Brawo City. Scholes, nie dość że zaliczył głupią stratę po której City strzeliło bramkę na 2:3, to na dodatek zagrał bardzo słaby mecz. Chris Foy to jakiś żart. Niesłuszna moim zdaniem czerwona kartka dla Kompany'ego. Dwa niepodyktowane karne. To już któryś z kolei mecz, w którym popełnił tak kardynalne błędy wypaczające wynik spotkania.

Czarnych Koszul Fan

Post autor: Czarnych Koszul Fan » ndz sty 08, 2012 16:03

Manchester City - United 2-3

Dawno się tak nie zdenerwowałem. j....ć drukarza najpierw czerwona kartka z dupy potem nie gwiżdże karnego. To nie była nastrzelona ręka!!!

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » ndz sty 08, 2012 17:55

4. runda Pucharu Szkocji:

Peterhead - Celtic 0-3

Hat-trick Stokesa.

ODPOWIEDZ