W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Polska vs. Austria

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Paulinista
IFC POLONI@

Post autor: Paulinista » sob wrz 03, 2005 22:11

Mecz dobry, bo najwazniejsze sa emocje i korzystny wynik koncowy
A ja wlasnie liczylem, ze ich rozjada 4:0 bez zadnego gadania za te wypowiedzi Kijbauera (czy jak tam temu czysciochowi na imie)...

SKJ

Post autor: SKJ » sob wrz 03, 2005 22:48

Jak długo jeszcze ten pseudotrener będzie miał szczęście?? Te jego zmiany wołają o pomstę do nieba! Zmienia Ebiego. Po tej zmianie austriacy jezdżą prawą stroną jak po autostradzie. Zmienia Szymkowiaka. Kto według Niego miał uruchomić kontrę? Nie wpuszcza Olego lub Franka za Rasiaka, który od 60 min. chodził a nie biegał! Więc jak miał zainicjować kontrę? Całe szczęście,że Zuraw się nie dał dogonić...Beznadziejny trener, który ma szczęście,że nasi to teraz samograj. Brawo Polacy, tylko po grzyba fundujecie horrory??

pk

Post autor: pk » sob wrz 03, 2005 22:59

Ten sedzia to niezly siusiak.
Jak Smolarkowi dal kartke po faulu na nim to sie wku.wilem bardziej niz przy stracie bramki.
Boruc - bez przesady nie zagral tak tragicznie jak piszecie. Wole jego niz Przyrowskiego z Kijowa..

Rasiak zagral na prawde dobrze. Nie sadzilem ze moze tak dobrze zagrac w reprezentacji. Gdy gralismy tym pieprzonym brylantem i Grzesiu byl na szpicy to moznabylo sie zalamac. Wolny, malo zwrotny, drewniany.. Zero wrzutek w pole karne, wiec atut "gra glowa" byl g warty.. Dzisbyl z niego pozytek. Chociaz szkoda, ze na podmeczona obrone nie wlazl Frankowski, w koncowce by sie przydal.

Fajny mecz.
Lewa obrona - najslabsze ogniwo.
Dudka, Rzasa, Zewlakow, Kielbowicz mnie nie przekonuja..

NESSUNO

Post autor: NESSUNO » sob wrz 03, 2005 23:22

Wynik końcowy cieszy, ale to jedyne, co można dobrego powiedzieć o tym meczu.

Gra brzydka, szarpana i z winy Austriaków często brutalna (choć Mila też miał parę chamskich wejść na nogi - może tam w tej Austrii wszystkich tak uczą grać?).
Polacy nieźli w ataku i w środku pola, ale obrona fatalna i bramkarz też mocno niepewny. Wśród obrońców chyba tylko jeden Baszczynski nie popełnił błędu stwarzającego duże zagrożenie pod naszą bramką. A przynajmniej nie pamiętam. Kłos, Bąk i Rząsa mieli poważne wpadki, ten pierwszy już nawet na początku meczu. Żewłakowa nie liczę, bo grał króciutko.
Boruc miał parę dobrych interwencji na przedpolu, ale też kilka bardzo niepewnych zagrań. No i nie wybronił żadnego trudnego strzału w sytuacjach sam na sam, co Dudek jednak potrafi robić. W sumie niczym szczególnym się nie popisał. Wpuścił trzy gole (jednego sędzia nie uznał), przy poprzecze i ostatniej akcji, gdy wybijał z linii Radomski, był bez szans. Na razie Boruc wciąż chyba nie do konca zasługuje na grę w podstawowym składzie.

Przed meczem z Austrią byłem optymistą, typowałem wynik 3:1. Ale niestety, teraz zaczynam się obawiać. Z Walią, grając pod wielką presją (awans w zasięgu ręki...) i z tak niepewnymi tyłami, wcale nie musimy wygrać. :x

Awatar użytkownika
Kwik
Kontakt:

Post autor: Kwik » ndz wrz 04, 2005 5:49

Teraz tylko 3 pkt z Walią i wchodzimy, ale czy damy później radę... :?:

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » ndz wrz 04, 2005 10:58

kilka wyrwanych z kontekstu wypowiedzi komentatora wczorajszego meczu:
..dostosował się do nędznej pozycji mętalnej.. (dalej nie pamiętam)
..Rumunia wygrała z Czechami 3-2 i według wszystkich matematycznych obliczeń.. (i chyba nawet nie skończył liczyć..)
i jeszcze ciekawa wypowiedz mojego zorientowanego kumpla..
aaa.. bo teraz tam jest nasza bramka!! (chyba nie trzeba komentarza..)
8)

Arekchylonia
Kontakt:

Post autor: Arekchylonia » pn wrz 05, 2005 8:57

kto był na stadionie???

ja byłem z zoną

Metoh
Kontakt:

Post autor: Metoh » pn wrz 05, 2005 12:17

sektor 10 górny dobry widok, całkiem fajny ten stadion teraz, aczkolwiek nagłośnienie fatalne a kielbaski toksyczne..
Mecz czuje niedosyt / rozczarowanie, bo chaos i błędy II połowy przysłoniły mi wynik oraz entuzjazm z I połowy
ale trzeba to powiedzieć, że chłopaki coś grają wreszcie!! :)

geloe

Post autor: geloe » pn wrz 05, 2005 13:25

widac bylo brak Krzynowka..

zmiana Smolarka na Mile?? ten trener to karykatura wlasnego ja..

a mecz ogolnie mi sie podobal - byly emocje do konca..

Awatar użytkownika
Zbyniu

Post autor: Zbyniu » pn wrz 05, 2005 13:56

Moja opinia:
obrona - katastrofa, zmiany Janasa - kretyńskie (mimo, że Radomski uratował nam zwycięstwo), pierwsza połowa - b. dobra, druga - padaka, przywitanie "pachnących" - super :wink: . No i plus za zwycięstwo.
Jeśli chodzi o Boruca - błędów owszem nie popełnił, ale co miał puścić to puścił (no i to nieporozumienie z Bąkiem przy drugiej bramce...). A do niedawna takie opinie słyszałem tylko dość często o Dudku...
Prawdę mówiąc mecz tak mnie wyczerpał, że bańka to myślałem, że mi następnego dnia pęknie 8)
Oby w środę było lepiej (w obronie) i żeby nas głowy po meczu nie bolały.
Życzę tego sobie i wszystkim
Pozdrowionka

PAULIN

Post autor: PAULIN » pn wrz 05, 2005 19:11

Sektor 13g rząd 24 miejsce 13 :D

ODPOWIEDZ