W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Wyniki druzyn, ktore lubimy

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Lech

Post autor: Lech » czw wrz 02, 2004 12:01

Hart Tęgoborze 2-11 Sandecja Nowy SączBednarek, K.Nowak - G.Nowak (3), Szczepanik (2), Zachariasz (2), M.Gryźlak, Gurba, Mordarski, samobójcza

Awatar użytkownika
Jerrygo MAG
Kontakt:

Post autor: Jerrygo MAG » pt wrz 03, 2004 12:06

Bober --> czy Real Zaragoza jest tak dobry w tym sezonie czy ekipa z ktora graliscie jest kiepska, jak oceniasz szanse w tym sezonie Swojej druzyny?
Ja mam osobiscie do Ciebie prosbe gdybys mogl mnie czasem informowac o jakis ciekawostkach zwiazanych z Athletic Bilbao i Realu SSS

z gory dzieki

RKS1926
Kontakt:

Post autor: RKS1926 » pt wrz 03, 2004 14:07

BOBER !

Jestes wielkim przyjacielem Broni Radom !!!
Dziękuję za paczkę,jak mam się odwdzięczyć?? :lol:

Bober

Post autor: Bober » pt wrz 03, 2004 15:51

Jerrygo MAG pisze:Bober --> czy Real Zaragoza jest tak dobry w tym sezonie czy ekipa z ktora graliscie jest kiepska, jak oceniasz szanse w tym sezonie Swojej druzyny?
Ja mam osobiscie do Ciebie prosbe gdybys mogl mnie czasem informowac o jakis ciekawostkach zwiazanych z Athletic Bilbao i Realu SSS

z gory dzieki
R.Zaragoza w tym roku ma lepzom druzyne niz w ostatnim sesonie, nie zpszedal zadnego waznego zawodnika, i dobrze sie wsmocnyl.
Wygralismi z Valencia, bo lepiej gralismy. A z Getafe bo lepiej gralismy i oproc tego bo to jest benjaminek. U naz wszyscy licom na to ze sie daleko dojdzie w Pucharu Uefi (wigramy go :P ), ze zkoncimi seson w pierwszej 10 moze i 8.

Naz budzet jest wienkzi w tym roku 36 mil. euro (R.Madryt 300) tak ze wszystko wkazuje nato ze jestesmy w dobrej drodze.

A twoje ulubione baskowie kluby :roll:, to chyba bendom walcili o utrzymanie w 1 lidze. Atlethic nikogo nie kupyl, nie majom kaze, a R.S. tylko kupila 2 slabych zawodnikow. Zobacimy.

Bober

Post autor: Bober » pt wrz 03, 2004 15:58

BRONI@RZE pisze:BOBER !

Jestes wielkim przyjacielem Broni Radom !!!
Dziękuję za paczkę,jak mam się odwdzięczyć?? :lol:
Szybko dostalez jom, to wajnie. A mozez sie odwdizeczyc w bardzo latwym sposobie, wyslyj mi na priva pare telefonow tych wajnych blondinek ktore macie tam w Polsce. :wink: 8)

Pozdro.

P.S: Tak naprawde pamientaj ze jesztes mi piwo winien :D

Lech

Post autor: Lech » sob wrz 04, 2004 11:56

RKS MARYMONT : KS DRUKARZ 1 : 9 (0 : 5)

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » sob wrz 04, 2004 13:36

Nikt jeszcze nie napisał

Arka Gdynia-Zagłębie Sosnowiec 2:1

Brawo Areczka. :wink:

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » sob wrz 04, 2004 17:43

Zwycięstwo Cracovii, debiut Citki i Świerczewskiego

W meczu towarzyskim pierwszoligowców Cracovia pokonała GKS Katowice 1:0 (0:0). Bramkę zdobył w 50. minucie Ebrahim Sawaneh.

W zespole beniaminka pojawiło się dwóch nowych zagranicznych piłkarzy. Zdobywca zwycięskiego gola, 18-letni Ebrahim Sawaneh z Gambii zaprezentował się z dobrej strony i prawdopodobnie zostanie w Cracovii na dłużej. Natomiast Brazylijczyk Dos Santos niczym nie zachwycił i ma małe szanse gry w zespole Cracovii.

Po raz pierwszy w Cracovii zagrali Marek Citko i Piotr Świerczewski. Obydwaj są już zawodnikami krakowskiego zespołu, ale nadrabiają zaległości treningowe, bo później niż inni zawodnicy rozpoczęli przygotowania. Citko zagrał cały mecz i pokazał, że jest już prawie gotowy do występów w ekstraklasie. Natomiast Świerczewski jest jeszcze daleki od dobrej formy.

W zespole GKS Katowice zagrał po raz pierwszy Ryszard Czerwiec, który kilka dni temu przeszedł do katowickiego zespołu.

RKS1926
Kontakt:

Post autor: RKS1926 » ndz wrz 05, 2004 10:03

Bober!
Jeszcze raz dzięki... o piwie pamiętam :))

Wicher kobyłka - BROŃ RADOM 0:6 !!!

Piłkarze przystąpili do tego spotkania w następujących składach:

BROŃ:

Minda - Jackowski, Krzosek, Trojanowski (Bandyk 81 min.) - Grymuła, Cieśla (Marzec 79 min.), Stępniewski, Banaszkiewicz, Banaczek - Rogala (Maj 87 min.), Ławrecki (Kogut 71 min.)

WICHER:

Szczurowski - Marchewka, Przybysz Grzegorz, Kamiński, Torbiński - Benbenkowski, Sasin, Sosnowski(kpt), Przybysz Jarosław - Godlewski (Cichy 65 min.), Tlaga

Minuta po minucie:

- 7 min. Dośrodkowanie Roberta Rogali trafia na głowę Marcina Cieśli, nasz pomocnik strzela koło słupka
- 17 min. rzut karny dla gospodarzy po faulu naszego obrońcy. Daniel Kamiński strzela nad poprzeczką.
- 22 min. GOL ! Indywidualna akcja Daniela Grymuły i mamy 1:0 dla Broni.
- 28 min. dośrodkowanie z rzutu rożnego Krzysztofa Banaszkiewicza trafia na głowę Jakuba Jackowskiego, jednak równocześnie Grymuła fauluje bramkarza
- 31 min.strzał Rogali w ostatniej chwili blokuje obrońca Wichra
- 33 min. Ławrecki otrzymuje dokładne podanie na czystą pozycję, jednak sędzia liniowy sygnalizuje pozycję spaloną
- 37 min. niecelny strzał Marcina Krzoska z ostrego kąta
- 38 min. Daniel Grymuła decyduje się na strzał z 30 metrów, piłkę piąstkuje bramkarz i obrońca wybija ją na rzut rożny
- 40 min GOL ! Cieśla ucieka do narożnika pola karnego, oddaje piłkę nadbiegającemu Rogali i ten plasowanym strzałem z 14 metrów pokonuje Szczurowskiego. 2:0 dla Broni Radom !
- 44 min. Ławrecki wychodzi sam na sam z bramkarzem gospodarzy, próbuje go lobować - niestety Szczurowski trąca piłkę ręką na rzut rożny.

2 POŁOWA.

- 50 min. dośrodkowanie z rzutu rożnego Cieśli trafia do Ławreckiego. Nasz napastnik strzela bramkę głową, niestety sędzie główny dopatrzył się pozycji spalonej i gol nie zostaje uznany.
- 54 min. Żółta kartka dla Trojanowskiego.
- 62,64 i 65 min. to niegroźne strzały gospodarzy. Na posterunku Edward Minda.
- 66 min. indywidualna akcja Łukasza Ławreckiego, który zostaje faulowany tuż przed polem karnym. Sędzie główny dyktuje rzut wolny dla gości.
- 67 min. GOL ! Robert Rogala technicznym strzałem prosto w okienko bramki gospodarzy i mamy wynik 3:0 !
- 68 min. Krzysztof Banaszkiewicz strzela z 16 metrów, bramkarz wybija nogą na rzut rożny.
- 69 min. Ławrecki wychodzi na czystą pozycję, jednak bramkarz wybija piłkę nogą
- 70 min. strzał gospodarzy w krótki róg bramki Mindy. Piłka zostaje wybita na rzut rożny przez naszego bramkarza.
- 71 min. Kogut zmienia Ławreckiego.
- 72 min. Kogut wyprzedza obrońcę, wychodzi na czystą sytuację, niestety sędzia liniowy sygnalizuje pozycję spaloną.
- 77 min. GOL ! Robert Stępniewski dokładnie podaje do Rogali i nasz napastnik strzela 4 bramkę dla Broni.
- 78 min. GOL !Krzysztof Banaszkiewicz pięknym strzałem z ok.25 metrów pokonuje bramkarza z Kobyłki. 5:0 dla radomskiej Broni !
- 79 min. Adrian Marzec zmienia Marcina Cieślę.
- 80 min. GOL ! Po indywidualnej akcji 6 bramkę dla Broni a swoją 4 w tym spotkaniu zdobywa Robert Rogala ! W drugiej połowie nasz napastnik ustrzelił klasyczny hat-trick !
- 81 min. Bandyk zmienia Trojanowskiego.
- 87 min. Maj zmienia Rogalę.
- 88 min. Bramka Daniela Grymuły - sędzia ponownie uznaje, iż nasz zawodnik był na pozycji spalonej.
- 90 min. Koniec spotkania. Wielka radośc zawodników,trenera, działaczy oraz kibiców radomskiej Broni będącej na tym meczu !

michalkord

Post autor: michalkord » ndz wrz 05, 2004 10:59

eh niestety!!! ostatnie miejsce w tabeli, chyba spadek w tym sezonie do okręgówki i znów derby

Wicher Kobyłka - Huragan Wołomin

nkrzych

Post autor: nkrzych » ndz wrz 05, 2004 19:17

Lada Bilgoraj - Avia Swidnik 2-3

RKS1926
Kontakt:

Post autor: RKS1926 » pn wrz 06, 2004 7:10

michalkord! byłes na meczu z Bronią??

Brawa dla Aviuni !!!

michalkord

Post autor: michalkord » pn wrz 06, 2004 9:33

niestety, myślałem że moim grają na wyjeździe ten mecz, tak zrozumiałem czytając zwiastun na szybie piekarni, której właściciel wspomaga klub, patałach jeden!!!! szkoda :cry:

Awatar użytkownika
Parazauroloff
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Parazauroloff » pn wrz 06, 2004 15:20

Ryś Laski - CWKS 1:2
Pierwsza porażka po 3 zwycięstwach i 1 remisie :? i to z tymi fiutami. W Ćw(o)ks-ie grali sami juniorzy, nie wiedziałem, że tam ktoś szkolenie prowadzi...Świat się zmienia...albo to jakiś odprysk tych pedofilskich trendów :?: Tak czy siak punktów brak :?

jacek_hc

Post autor: jacek_hc » śr wrz 08, 2004 10:02

co prawda mecz byl w sobote...

STAL Kraśnik 3:1 Orlęta Spomlek Radzyń Podlaski

Bramki:
10' (1:0) Rafał Wiącek (k)
18' (2:0) Piotr Kusztykiewicz
25' (3:0) Rafał Wiącek
29' (3:1) Leszkiewicz (k)

Teraz Stal zmierzy się na wyjezdzie z Avia Świdnik

Lech

Post autor: Lech » czw wrz 09, 2004 8:37

W Pucharze Polski, wczoraj, na boisku Hutnika:

PUG Bielany : KS DRUKARZ 0 : 9

Bober

Post autor: Bober » czw wrz 09, 2004 9:46

Bosnia 1 - Hizpania 1. Wydocznie mi tez umiemi grac w pilke. :evil:

jacek_hc

Post autor: jacek_hc » czw wrz 09, 2004 10:00

Avia Świdnik - STAL Kraśnik 0:0

STAL remisuje bezbramkowo z liderem IV ligi po ładnym i zaciętym meczu. Przez większość spotkania toczyła się wyrównana gra, w drugiej połowie STAL groźnia atakowała ale bramka nie padła.

Lech

Post autor: Lech » pn wrz 13, 2004 7:41

DRUKARZ cieniutko i ledwo ledwo - tylko2 : 1 z VICTORIĄ SULEJÓWEK.
Mam nadzieję, że to chwilowy kryzysik.

jacek_hc

Post autor: jacek_hc » wt wrz 14, 2004 10:56

STAL Kraśnik - Janowianka Janów Lubelski 2:0

Bramki:
18' (1:0) Marcin Solis
88' (2:0) Ernest Chomicz

Bober

Post autor: Bober » śr wrz 15, 2004 14:53

Moj pierwszy (moze ostatni :P ) post w polsce.

Malaga 0 - R.Zaragoza 0

Jutro gramy Uefe, przeciwko Sigma Olomouc w Saragosie.

RKS1926
Kontakt:

Post autor: RKS1926 » pt wrz 17, 2004 13:21

Sobota 18.09 godz. 15.00 Start Otwock - BROŃ RADOM.

Tylko wygrana pozwala nam na utrzymanie kontaktu z czołówką i realne szanse awansu do 4 ligi.

http://www.bronradom.friko.pl

RKS1926
Kontakt:

Post autor: RKS1926 » sob wrz 18, 2004 20:42

OKS Otwock - BROŃ RADOM 0 : 3

Kibiców Broni 2 na trybunie głównej, oczywiście bez szalików.
Miejscowych na moje oko - robiłem spikerkę na tym meczu - miejscowi spikerzy byli najebani !! - ok.40-45 + 10 Mazovii.
Ogólnie młynek w porywach do 60 osób, ale bardzo młodych głównie 15-18 lat. Wieszają flagę Ultras Mazovia, OTWOCK, OKS oraz OKS Otwock. Rzucają świece dymne, ponadto zapalają kilka rac i rzucają je na murawę.
Doping dosyć dobry, chociaż co bardzo mnie zaskoczyło in minus - 3/4 śpiewów to bluzgi na Broń, Polonię, Powiślankę i Wisłę Sandomierz.
Ponadto pod koniec meczu rzucają kamieniami w bramkarza i obronę Broniarzy. Uspokoja ich bramkarz OKS-u oraz 2 dziadków- ochroniarzy.
Ogólnie zachowanie jak u nas w latach 90-tych (kamienie, bluzgi na przyjezdnych).
OKS nie stawił żadnego oporu Broniarzom na boisku i zasłużenie wygraliśmy 3:0.
W drodze powrotnej wjeżdżamy na końcówkę meczu Korona Góra Kalwaria - Pilica Białobrzegi. Trochę dopingujemy Pilicę - nasz dawny układ, Fan Club.
Miejscowi to 2 marne flagi i 5 osób w młynie, którzy zwijają flagi w momencie naszego wejścia na stadion. Wynik 0:0.

OKS Otwock - BROŃ RADOM 0:3 (0:1).

BROŃ: Minda - Jackowski, Trojanowski (Maj 85 min), Krzosek, Cieśla (Kogut 75 min.) - Banaczek, Banaszkiewicz, Grymuła, Stępniewski - Rogala (Bandyk 90 min.), Ławrecki (Skierski 87 min.)

OKS: Piekarski - Gnoiński, Książek, Skrzyński - Szulawski, Ogórek, Komorzycki, Brojek, Czajkowski - Dukalski, Trzaskowski.

Bramki dla radomskiej Broni zdobyli:

Robert Rogala 2 (68 i 80 min.) ; Łukasz Ławrecki 27 min.

Przebieg spotkania:

- 13 min - Tomasz czajkowski z 20 metrów próbuje zaskoczyć Edwarda Mindę

- 16 min - Michał Ogórek wychodzi na czystą pozycję, przegrywa pojedynek z Mindą

- 19 min żółta kartka dla Brojka (OKS)

- 21 min - Robert Rogala niecelnie strzela w sytuacji sam na sam z bramkarzem

- 27 min - GOL ! Robert Rogala dośrodkowuje na pole karne i Łukasz ławrecki cenym strzałem pod poprzeczkę pokonuje bramkarza gospodarzy ! i za chwilę zostaje upomniany żółtą kartką za zdjęcie koszulki

- 36 min - żółta kartka Ogórek (OKS)

- 38 min - po faulu Marcina Cieśli rzut wolny z 16 metrów wykonują gospodarze. Dukalski przenosi piłkę nad murem i bramką gości

- 40 min - Wojciech Banaczek zmusza bramkarza do interwencji - piłka wypiąstkowana na rzut rożny

- 47 min - z 20 metrów groźnie strzela Dukalski - broni Minda

- 48 min - zdecydowane wejście w pole karne Roberta Rogali, strzał i bramkarz wybija piłkę nogami na rzut rozny

- 50 min - strzał Łukasza Ławreckiego, bramkarz ratuje się wybiciem piłki na rzut rożny

- 58 min - żółta kartka dla Rogali

- 63 min - groźna akcja gospodarzy - Trojanowski wybija piłkę s pola bramkowego

- 68 min - GOL ! Robert Rogala gubi dwóch obrońców i strzela w długi róg bramki Piekarskiego

- 69 min - podwójna zmiana w zespole gospodarzy

- 70 min - GOL ! Robert Rogala gubi obrońcę i strzela w długi róg z 20 metrów

- 72 min - druga podwójna z miana w OKS-ie

- 75 min Michał Kogut zmienia Marcina Cieślę

- 80 i 82 min - dwie niewykorzystane sytuacje przez Łukasza Ławreckiego

- 85 min - Sylwester maj zmienia Marcina Trojanowskiego

- 86 min - Wojciech Banaczek strzela z ostrego kąta - Piekarski wybija piłkę na rzut rożny

- 87 min - Skierski wchodzi na plac gry, schodzi z niego Ławrecki

- 90 min - Bandyk zastępuje na boisku Rogalę

- 92 min OKS ma szanse na zdobycie honorowej bramki - piłka odbija sie od słupka

- 93 min - koniec meczu i taniec radości naszych piłkarzy na płycie boiska !!!

Sędziowała trójka sędziowska z Ciechanowa. Na mecz przybyło ok. 200 osób. Z Radomia 2 kibiców siedzących na trybunie głównej. Nasz działacz prowadził spikerkę na podczas całego spotkania - wynik niedyspozycji miejscowego spikera.

Naganna postawa miejscowych kibiców-szalikowców. Grupa ok.50 młodych kibiców 15-18 lat wspartych kilkoma kibicami Mazovii Mińsk Mazowiecki przez całe spotkanie wyzywało piłkarzy Broni. Dostało się również Powiślance i Polonii Warszawa. ponadto w 80 minucie spotkania sędzia główny przerwał spotkanie - grupa szalikowców obrzucała kamieniami piłkarzy Broni !

Zachowanie jak podczas meczu B-klasy na głębokiej wsi zabitej dechami !

Wendkarz

Post autor: Wendkarz » pt wrz 24, 2004 22:22

sroda 22 wrzesnia: Sandecja - Pogon Staszow 0:0

zurm

Post autor: zurm » sob wrz 25, 2004 13:02

Nie wiem czemu, ale jakoś tak mi się skojarzyło :wink:
Wedkarz a co tam w Sant Pauli słychać? Nikt nawet już nie wspomina.

ODPOWIEDZ