W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

kto bramkarzem kadry?

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

numerem jesen jest

Artur Boruc
10
20%
Jerzy Dudek
19
37%
Tomasz Kuszcak
21
41%
Wojciech Kowalewski
1
2%

Liczba głosów: 51

Piotrek_Ursynow
(P)ierwsza Drużyna

kto bramkarzem kadry?

Post autor: Piotrek_Ursynow » pn lut 20, 2006 21:57

Kogo umiescilibyscie w bramce reprezentacji Polski gdybyscie byli na miejscu Pawla Janasa??
Wg mnie kandydatem nr jeden jest obecnie Kuszczak.
Boruc to jakis medialny paradoks- gra coraz gorzej a jego pozycja rosnie,
dodatkowo te slynne 1000 piw na mistrzostwo Legii
Dudek ewentualnie na trzeciego bo jakos Kowalewskiego nie lubie.
Fabianski natomiast to kolejny pupil mediow nie rozegrawszy jednego wielkiego meczu o stawke
Ciekawia mnie glosy innych Polonistow
Pozdro

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Re: kto bramkarzem kadry?

Post autor: Marianesco » pn lut 20, 2006 22:30

W bramce stanie najlepszy, a o tym zdecyduje Janas.
Zaakceptuje każdego z tych bramkarzy bo wierze ze nasz treneiro dobrze myśli. chociaż serce mówi że może .....Kuszczak. Byłoby pieknie, ale kim to ja jestem :(

MRSCKO

Awatar użytkownika
Luk

Post autor: Luk » pn lut 20, 2006 23:01

wydaje mi sie ze Dudek gdyz jest najbardziej doswiadczony. niestety z braku mozliwosci ogladania w akcji czesciej niz zadko wyzej wymienionych bramkarzy nie umiem obiektywnie stwierdzic ktory jest najlepszy

anzelm

Post autor: anzelm » wt lut 21, 2006 0:51

też uważam, że te 1000 piw dyskwalifikuje Boruca. ech, gdyby tak jeszcze jakiś kandytat powiedział, że lubi Polonię... Janas nie miałby bólu głowy :lol: :lol: :lol:

fajne są takie tematy :lol: :lol: :lol:

South

Post autor: South » wt lut 21, 2006 14:47

dokladnie : )

wg. mnie Boruc , choc bardzo dobrze teraz sie rowniez Kuszczak prezentuje. Napewno nie Dudek, bo niby czemu? za zaslugi?

_Rydz

Post autor: _Rydz » wt lut 21, 2006 16:21

Łysy Wojciech jest chyba najlepszym i ostatnio najskuteczniejszym bramkarzem z tej stawki. Dudek - za stary. Kuszczak - połamany. Boruc - bo nie :P. A Łysy Wojciech to i Hummera (pewnie na gaz :P) od szefów dostał. A liga rosyjska ostatnio rośnieeeeeeeee w siłę!

Awatar użytkownika
Kwik
Kontakt:

Post autor: Kwik » śr lut 22, 2006 6:57

Nie lubie Boruca i Kowalewskiego... Kuszczak jest młody, troszkę nie doświadczony, ale wg mnie lepszy od Kowala. Dudek, gdyby grał absolutny nr 1!

Byłbym za wyjazdem Dudka, Boruca i Kuszczaka

South

Post autor: South » śr lut 22, 2006 13:23

Kwik pisze: Dudek, gdyby grał absolutny nr 1!
Szkoda ze po 1 sezonie w Anglii zapomnial jak sie to robi.

Awatar użytkownika
Oiolosse
Kontakt:

Post autor: Oiolosse » śr lut 22, 2006 13:30

South pisze:
Jak sie co robi? Gra? Zartujesz chyba.

South

Post autor: South » śr lut 22, 2006 13:36

Oiolosse pisze:
South pisze:
Moze zle to ujalem.. chodzi mi o to ze bardzo czesto sie obcina i ma niepewne interwencje (jest elektryczny i pilka mu sie rak nie chce kleic). Choc ile osob tyle opini :wink:

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » śr lut 22, 2006 13:40

South pisze:
Oiolosse pisze:
South pisze:
Moze zle to ujalem.. chodzi mi o to ze bardzo czesto sie obcina i ma niepewne interwencje (jest elektryczny i pilka mu sie rak nie chce kleic). Choc ile osob tyle opini :wink:
To samo mozna napisac o twoim idolu...szczegolnie te jego zdolnosci do pajacowania w bramce.

Kuszczak obecnie jest duuuzo lepszy niz Boruc.

Awatar użytkownika
Oiolosse
Kontakt:

Post autor: Oiolosse » śr lut 22, 2006 13:41

Oj juz wczesniej miewal niefortunne interwencje (bramki puszczone kanalem itp). Troche pod tym wzgledem przypomina Bartheza: 9 na 10 meczy gra swietnie, a w jednym przytrafia mu sie glupi kiks. Co nie zmienia faktu, ze jest lepszy od Boruca (ktory gra dobrze, ale ma slabe punkty) i Kuszczaka (ktory jest imo lepszy niz Boruc, ale brakuje mu doswiadczenia).

South

Post autor: South » śr lut 22, 2006 13:48

Oiolosse pisze:Oj juz wczesniej miewal niefortunne interwencje (bramki puszczone kanalem itp). Troche pod tym wzgledem przypomina Bartheza: 9 na 10 meczy gra swietnie, a w jednym przytrafia mu sie glupi kiks. Co nie zmienia faktu, ze jest lepszy od Boruca (ktory gra dobrze, ale ma slabe punkty) i Kuszczaka (ktory jest imo lepszy niz Boruc, ale brakuje mu doswiadczenia).
no cos w tym porownaniu do Bartheza jest :wink:
ale bym napisal ze 7 na 10 , zreszta teraz to najlepiej bedzie jak najszybciej klub zmieni.
ps. a tak z ciekawosci - jakie sa slabe strony Boruca?
Michu pisze:To samo mozna napisac o twoim idolu...szczegolnie te jego zdolnosci do pajacowania w bramce.

Kuszczak obecnie jest duuuzo lepszy niz Boruc.
tzn o jakim pajacowaniu mowimy?
a co Kuszczaka to nie wiem jak broni, widzialem go tylko w jednym meczu i nie powiem ze mi nie zaimponowal : )

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » śr lut 22, 2006 13:56

O tym, że jest efektowny a nie efektywny... popisuje sie za duzo i czasami przykro na to patrzec...np mecz repry w ktorym dostal czerwona kartke...

Poza tym Altze juz wyjasnil o wyzszosci Kuszczaka nad Borucem...

Oio...Kuszczak przez swoj pobyt w Premiership zdobyl wiecej doswiadczenia niz Boruc przez gre w L i slabej lidze szkockiej. Poza tym jak ma zdobywac to doswiadczenie, ktorego brak mu jest zarzucany jak nie dostaje szansy...

IMO Kuszczak w takiej formie jaka ma obecnie i mam nadzieje, ze ja utrzyma jest no.1 do polskiej budy :)

South

Post autor: South » śr lut 22, 2006 14:03

Michu pisze:O tym, że jest efektowny a nie efektywny...
polemizowalbym
Michu pisze:popisuje sie za duzo i czasami przykro na to patrzec...np mecz repry w ktorym dostal czerwona kartke...
caly czas nie wiem na czym te popisywanie polega,
a na jakim meczu dostal czerwona kartke? bo serio nie moge sobie przypomniec, bo cos do kadry nie mam glowy.

edit:
dobra znalazlem,
17.08.2005 Izrael - Polska 2-3 (33 min.), czerwona kartka. Turniej imienia Walerego Łobanowskiego, Kijów.
a w takim razie inne pytanko, za co dostal? :D

SKJ

Post autor: SKJ » śr lut 22, 2006 14:09

popełnił bląd, ale nie powiedziałbym,że przez pajacowanie. Nie on pierwszy i nie ostatni. Na dzień dzisiejszy postawiłbym chyba na Boruca. Ale do MŚ jeszcze trochę a Kuszczak napiera. Zobaczymy co pokaże na kadrze

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » śr lut 22, 2006 14:10

Ja tez wlasnie nie pamietam z kim grali...ale byl strasznie niepewny w budzie...i ten pajacyk dzieki ktoremu dostal czerwona kartke...

Jego jedyny plus to gra na lini, dalej to juz marnosc...o grze nogami juz lepiej przemilczec... :roll:

South

Post autor: South » śr lut 22, 2006 14:12

SKJ pisze:popełnił bląd, ale nie powiedziałbym,że przez pajacowanie. Nie on pierwszy i nie ostatni. Na dzień dzisiejszy postawiłbym chyba na Boruca. Ale do MŚ jeszcze trochę a Kuszczak napiera. Zobaczymy co pokaże na kadrze
Jedno wlasnie mnie cieszy, ze na tej pozycji mamy klopoty bogactwa.
A co powiecie o Fabianskim? dla mnie to chlopak przyszlosciowy jesli chodzi o kadre.
Michu pisze:Jego jedyny plus to gra na lini, dalej to juz marnosc...o grze nogami juz lepiej przemilczec... :roll:
i tu sie mylisz i to bardzo :wink:
Michu pisze:...ale byl strasznie niepewny w budzie...
chyba ci sie pomylilo z bramkarzem Groclinu.

SKJ

Post autor: SKJ » śr lut 22, 2006 14:26

Fabiańskiego lubię :twisted: . Bardzo bym go lubił gdyby nie zespół w którym gra :twisted: :twisted: . Styl bronienia jak ja to nazywam "na leniwca". Jeśli chodzi o kadrę to na razie dałbym mu spokój, bo spaliłby się jak Przyrowski. Poza tym słabiutko grał w młodzieżówce(gol Niemca spod linii autowej). Dlatego trochę jestem zdziwiony,że tak dobrze zaczął w Legii. Jednak końcówkę rundy miał już gorszą. Potrafił puścić szmatę i już nie był tak pewny jak wczesną jesienią. Dałbym Go na wypożyczenie do Polonii :wink: to wtedy okazałoby się co jest wart :lol: . Wiosna pokaże czy jest dobry lub będzie dobry, czy zejdzie na manowce. Jak dla mnie to nie musi pokazywać się z dobrej strony w lidze :wink: :lol: 8) , ale to już temat na inne opowiadanie 8) :lol:

A Boruc faktycznie nogą nie gra za dobrze. Chyba nie muszę przypominać jeden z goli, który bardzo mnie ucieszył jak straciliście gdy podał pięknie Bojarskiemu z Cracovii? :twisted: . A było takich akcji z jego udziałem już sporo. Dudek w tym elemencie bije Go o dwie długości

South

Post autor: South » śr lut 22, 2006 14:31

Wiosne bedzie mial dobra , dobry trener, dobry klub ktory dodatkowo ma szczescie do bramkarzy , bedzie z niego pociecha w przyszlosci dla kadry ;)
SKJ pisze:A Boruc faktycznie nogą nie gra za dobrze. Chyba nie muszę przypominać jeden z goli, który bardzo mnie ucieszył jak straciliście gdy podał pięknie Bojarskiemu z Cracovii? :twisted: . A było takich akcji z jego udziałem już sporo. Dudek w tym elemencie bije Go o dwie długości
czy ja wiem, z tego co pamietam to takich sytuacji nie mial sporo,
a dodatkowo wiele razy pod naciskiem nie wywalal w aut tylko potrafil rozegrac a jak trzeba bylo to i kiwnac : ) Pozatym co jak co zwracam na to uwage u bramkarzy.. pozatym porownaj sobie boiska na ktorych kopal do niedawna Boruc a na ktorych od dlugiego czasu gra Dudek, ktory notabene tez nie raz grajac sparingi w Polsce , wykopywal szury po ziemi a nie gora :wink:
Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 14:37 przez South, łącznie zmieniany 1 raz.

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » śr lut 22, 2006 14:36

South pisze:
SKJ pisze:popełnił bląd, ale nie powiedziałbym,że przez pajacowanie. Nie on pierwszy i nie ostatni. Na dzień dzisiejszy postawiłbym chyba na Boruca. Ale do MŚ jeszcze trochę a Kuszczak napiera. Zobaczymy co pokaże na kadrze
Jedno wlasnie mnie cieszy, ze na tej pozycji mamy klopoty bogactwa.
A co powiecie o Fabianskim? dla mnie to chlopak przyszlosciowy jesli chodzi o kadre.
Michu pisze:Jego jedyny plus to gra na lini, dalej to juz marnosc...o grze nogami juz lepiej przemilczec... :roll:
i tu sie mylisz i to bardzo :wink:
Michu pisze:...ale byl strasznie niepewny w budzie...
chyba ci sie pomylilo z bramkarzem Groclinu.
nic mi sie nie pomylilo, wynika to jedynie z obserwacji...Boruc jest przereklamowany i tyle...

South

Post autor: South » śr lut 22, 2006 14:39

Twoje prawo tak uwazac, na dzien dzisiejszy On z Kuszczakiem dla mnie walcza o nr1.

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » śr lut 22, 2006 14:39

Na tej pozycji mamy kłopoty bogactwai całe szczęście. Fabiański swego czasu był testowany przez Arsenal albo Southampton (nie mogw sobie przypomnieć dokładnie), moim zdaniem bardzo dobry bramkarz i z pewnoscią przyszły kadrowicz. Do wspomnianej trójki dołączyć trzeba jeszcze Białkowskiego. Nr 1 prędko nie będzie, ale 3? Kto wie.
Panowie z L -czytajcie uważniej posty. Fakt 1000 butelek nie kszatłtuje opinii zdecydowanej większości wypowiadajacych się powyżej (chcielibyście ,zeby tak było chyba).
Dodam 5 groszy do pojedynku Kuszczak vs Boruc. Za Borucem przemawia ogranie w reprezie. Występ na Old Trafford pokazał,ze zasługuje na miejsce w reprezentacji-to nie ulega wątpliwości. Problem w tym,ze (rzekomo) Janas powołuje wg ostatniej formy. Ta ostatnia forma jest na dzisiaj zdecydowanie wyższa u Kuszczaka niz u Boruca. Pierwszy wyprowadził WBA ze strefy spadkowej Premiership.Ten drugi popełnił serię tych samych błędów, nie zawsze prowadzących do utraty bramki,ale systematycznie wyciąganych przez brytyjskich pismaków. A poniewaz sam te błędy zauwazyłem oglądając wspomniany w innym temacie mecz Celtic -Dundee Utd, czesciowo przychylam się do ich opinii. Pajacowanie na boisku a poza boiskiem to inna sprawa. Na boisku Boruc jest ok wg mnie, natomiast poza - tragedia. Jedyną implikacją tego pajacowania może być ława w Celticu i tym samym większy problem z obsadzeniem pozycji gk w kadrze.daletgo napisałem,ze jest za głupi na wielka piłkę. Ogłupienie no zjawisko wystepujące na wyspach dosyć często. Żródłem tego są moim zdaniem za wysokie zarobki i sprytno-wredni dziennikarze.Przykłady? Campbell, Smith ,Ferdinand, Savage...
A propos gry nogami- Kuszczak ten element gry też ma nienajlepiej opanowany! Wg mnie ,pod tym względem, wszystkich przebija Dudek, który jak mało który gk w Europie potrafi zagrać dokładny długi cross do napastnika.
Tyle

Jersy

Post autor: Jersy » śr lut 22, 2006 14:40

Boruc jest dobrym bramkarzem, szkoda tylko że mu odbiła palma po kilku świetnych recenzjach w Szkocji i teraz gwiazduje. Do klasy Dudka z najlepszych lat wciąż mu daleko ale jak ochłonie i przestanie zgrywać prowincjonalnego cwaniaczka to powinien być bramkarzem nr 1 na mundialu.

anzelm

Post autor: anzelm » śr lut 22, 2006 14:47

Michu pisze: Kuszczak obecnie jest duuuzo lepszy niz Boruc.
podaj mi 3 przykłady świetnej interwencji Kuszczaka na przedpolu, bo na linii jest faktycznie znakomity

ODPOWIEDZ