Tytusie, piszesz emocjami i sercem. Rzeczywistość jednak dziś nie była dla nas. Gdańsk to najlepsza drużyna, jaką widziałem w tym sezonie na Konwiktorskiej. Niestety może to nie dwa inne światy koszykarskie. ale różnica klasy. Te kilka punktów różnicy na koniec to efekt waleczności i serca włożonego w grę przez nasze panie i chyba też swobodniejsze podejście do nas naszych przeciwniczek. Mieliśmy spore problemy z wyprowadzaniem piłki z naszej połowy, kontratak nie istniał ( Andżelika musi zrozumieć, że gra w seniorkach i długie podania udawały się w juniorkach, ale tu jeśli nie będą dokładne, to po prostu straty ), odnosiłem wrażenie, że po obwodzie piłka krążyła nie po to, aby ją rozegrać pod kosz lub uwolnić pozycję do rzutu z dystansu lub za trzy punkty, ale po to aby szybko się piłki pozbyć. Przeciwniczki takich kłopotów nie miały, a już myślałem że trener Szelągowski eksploduje, kiedy gdańszczanka rzuciła trójkę w 24 sekundzie kompletnie odpuszczona z krycia.
Jednak podkreślę, że więcej takich meczów musimy grać, aby zwyczajnie podnosić swój poziom. Co nam dają wygrane z Aleksandrowem, drugim SMS-em i juniorkami Goldena Tulipa ? Nic ! Mecze z Olsztynem i Mon Polem to walka o utrzymanie. Dopiero gry z lepszymi dają rozwój, tu przypomnę, że nadal nie wygraliśmy żadnego meczu z drużynami wyżej od nas w tabeli. Ale ... z niecierpliwością czekam na mecze z Arką i przede wszystkim jedynką SMS-u.
Dla mnie będą to wyznaczniki jakości naszego zespołu i jestem przekonany, że nie jesteśmy bez szans, wręcz wydaje mnie się, że te mecze wygramy.
Więcej, to będą przygrywki do finału sezonu. Powinniśmy celować w szóste miejsce, tak, aby zagrać w playoffie z trzecimi Łomiankami. Szanse oceniam po równo, a potem dalby Bóg kolejny próg - tym razem z drugim zespołem grupy B - to będzie chyba Good Lood z Krakowa ( nawiasem mówiąc - nazwa wymyślona chyba przez ...

) Szans nie będę oceniał, bo zaczynam jak Tytus pisać emocjami.
Póki co obejrzyjcie nasze Panie jak się dziurawi kosz rzutami za trzy punkty, przyjrzyjcie się jak to robiły dziewczyny z Gdańska.