W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
I liga koszykówki kobiet
Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
-
Re: I liga koszykówki kobiet
Lublin. Dwa warunki kardynalne-1. AZS Lublin nie będzie chciał za wszelką cenę utrzymać rezerw w 1 lidze.
2. Jelenia Góra nie "zlituje" się nad Olsztynem.
Jakiekolwiek zwycięstwo Olsztyna to dla nas duuuża lipa...
2. Jelenia Góra nie "zlituje" się nad Olsztynem.
Jakiekolwiek zwycięstwo Olsztyna to dla nas duuuża lipa...
UMCS to Lublin. Szanse są, ale to już nie od nas zależy. My na 99% przegramy z niepokonanym Ostrowem i na 99% wygramy z ŁKSem, który jest bez zwycięstwa. O tym czy się utrzymamy zadecydują mecze drużyn, które są teraz za nami, czyli Olsztyna i Lublina. Wariantów jest sporo i mam nadzieję, że nasz nieoceniony Profesor zrobi zestawienie tych wariantów przed ostatnimi kolejkami
-
Jelenia Góra pojedzie do Olsztyna na wycieczkę. Nie ma co mnożyć wariantów. Mamy ujemny bilans z Olsztynem. Jedyna realna nadzieja,że Lublin wtopi choć raz, a przełożony mecz ma 2 dni po planowym meczu weeekendowym. Pierwsza drużyna też gra swoje mecze, więc MOŻE się nie będą spinać, może...
Jako, że nie mam daru jasnowidzenia i nie wiem, jakie będą rozstrzygnięcia w dwóch ostatnich kolejkach i meczu zaległym, to jednak rozpisałem sobie warianty...
Warianty dotyczą drużyn, które na koniec będą miały bilans 8:10, czyli 26 pkt. Dlaczego tyle? Ano dlatego, że teraz mamy 7:9 i przed nami prawie pewna porażka z Ostrowem i prawie pewne zwycięstwo z ŁkSem, czyli na koniec 8:10 i 26 pkt. Z takim samym bilansem może skończyć aż 5 drużyn: Gdańsk, Jelenia Góra, Lublin, Olsztyn i Polonia. Żeby tak się stało: Gdańsk musi przegrać u siebie ze Swarzędzem i na wyjeździe z Gorzowem (raczej mało prawdopodobne, ale teoretycznie* możliwe), Jelenia Góra musi przegrać wyjazdy z Olsztynem i Lublinem (mocno prawdopodobne), Lublin musi wygrać dwa z 3 ostatnich meczów (Jelenia Góra i Gorzów u siebie dzień po dniu i Swarzędz na wyjeździe - mocno prawdopodobne), Olsztyn musi wygrać oba ostatnie mecze (z ŁKSem na wyjeździe i z Jelenią Górą u siebie - mocno prawdopodobne).
1. Przy 5 drużynach z bilansem 8:10, niestety Polonia ma najgorszy bilans w małej tabeli: 3 wygrane i 5 porażek, pozostałe drużyny będą miały 4 zwycięstwa, a Lublin 5 zwycięstw. W tym wariancie Polonia spada
2. Jeśli Gdańsk wygra choć jeden mecz, a Jelenia Góra wtopi w Olsztynie i Lublinie, to z bilansem 8:10 zostają 4 drużyny i tutaj Polonia znowu wygląda najgorzej (to przez porażkę z Jelenią Górą u siebie) i ma 2:4, a Olsztyn i Jelenia Góra po 3, a Lublin 4:2. W takim układzie też Polonia spada...
3. Gdańsk wygrywa i Jelenia Góra wygrywa w Lublinie (a Lublin wygrywa z Gorzowem i Swarzędzem), wtedy z bilansem 8:10 mamy 3 drużyny: Polonia, Lublin i Olsztyn. W małej tabelce wszystkie drużyny mają bilans 2:2. Przy takiej samej liczbie dużych punktów liczy się różnica koszy. I tutaj najgorszy bilans ma Lublin i spada do 2 ligi.
4. Lublin wygrywa 3 ostatnie mecze. Wtedy bilans 8:10 mogą mieć 4 drużyny (Olsztyn, Polonia, Jelenia Góra i Gdańsk) lub 3 drużyny (Olsztyn, Polonia i Jelenia Góra). W obu tych wariantach jesteśmy na ostatnim miejscu małej tabeli i spadamy...
Na koniec warianty prostsze i korzystne dla nas Olsztyn wygrywa najwyżej 1 mecz, wtedy będzie za nami w tabeli, Lublin wygrywa tylko 1 mecz z 3 i też ląduje za nami.
Profesorze, mam nadzieję, że nic nie poplątałem i że to już wszystkie warianty?
* według teorii głoszącej, że kobiety są nieprzewidywalne
Warianty dotyczą drużyn, które na koniec będą miały bilans 8:10, czyli 26 pkt. Dlaczego tyle? Ano dlatego, że teraz mamy 7:9 i przed nami prawie pewna porażka z Ostrowem i prawie pewne zwycięstwo z ŁkSem, czyli na koniec 8:10 i 26 pkt. Z takim samym bilansem może skończyć aż 5 drużyn: Gdańsk, Jelenia Góra, Lublin, Olsztyn i Polonia. Żeby tak się stało: Gdańsk musi przegrać u siebie ze Swarzędzem i na wyjeździe z Gorzowem (raczej mało prawdopodobne, ale teoretycznie* możliwe), Jelenia Góra musi przegrać wyjazdy z Olsztynem i Lublinem (mocno prawdopodobne), Lublin musi wygrać dwa z 3 ostatnich meczów (Jelenia Góra i Gorzów u siebie dzień po dniu i Swarzędz na wyjeździe - mocno prawdopodobne), Olsztyn musi wygrać oba ostatnie mecze (z ŁKSem na wyjeździe i z Jelenią Górą u siebie - mocno prawdopodobne).
1. Przy 5 drużynach z bilansem 8:10, niestety Polonia ma najgorszy bilans w małej tabeli: 3 wygrane i 5 porażek, pozostałe drużyny będą miały 4 zwycięstwa, a Lublin 5 zwycięstw. W tym wariancie Polonia spada
2. Jeśli Gdańsk wygra choć jeden mecz, a Jelenia Góra wtopi w Olsztynie i Lublinie, to z bilansem 8:10 zostają 4 drużyny i tutaj Polonia znowu wygląda najgorzej (to przez porażkę z Jelenią Górą u siebie) i ma 2:4, a Olsztyn i Jelenia Góra po 3, a Lublin 4:2. W takim układzie też Polonia spada...
3. Gdańsk wygrywa i Jelenia Góra wygrywa w Lublinie (a Lublin wygrywa z Gorzowem i Swarzędzem), wtedy z bilansem 8:10 mamy 3 drużyny: Polonia, Lublin i Olsztyn. W małej tabelce wszystkie drużyny mają bilans 2:2. Przy takiej samej liczbie dużych punktów liczy się różnica koszy. I tutaj najgorszy bilans ma Lublin i spada do 2 ligi.
4. Lublin wygrywa 3 ostatnie mecze. Wtedy bilans 8:10 mogą mieć 4 drużyny (Olsztyn, Polonia, Jelenia Góra i Gdańsk) lub 3 drużyny (Olsztyn, Polonia i Jelenia Góra). W obu tych wariantach jesteśmy na ostatnim miejscu małej tabeli i spadamy...
Na koniec warianty prostsze i korzystne dla nas Olsztyn wygrywa najwyżej 1 mecz, wtedy będzie za nami w tabeli, Lublin wygrywa tylko 1 mecz z 3 i też ląduje za nami.
Profesorze, mam nadzieję, że nic nie poplątałem i że to już wszystkie warianty?
* według teorii głoszącej, że kobiety są nieprzewidywalne
Jeśli taka teoria jest brana pod uwagę to proszę o rozpisanie wariantu 9:9Jacek64 pisze: * według teorii głoszącej, że kobiety są nieprzewidywalne
A to miły i prosty wariant, bo wyprzedzamy Lublin i Olsztyn, niezależnie od ich wyników Dobrze, że nie chciałeś, żeby rozpisać wariant 7:11
Wiem że to może być zgubne ale wierzę w to że nie są aż tak nieprzewidywalne
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Jacku, mi wychodzi, że skoro 5 drużyn może mieć na koncie 8:9 to wariantów jest aż 15. Nie jestem w stanie ich wszystkich opisać, chyba wolę poczekać do najbliższej kolejki kiedy liczba wariantów drastycznie spadnie.
A na stronie PZKOSZ uważają, że w najgorszej sytuacji jest KKS Olsztyn
http://pzkosz.pl/aktualnosci/1lk-gr-d-f ... s-olsztyn/
A na stronie PZKOSZ uważają, że w najgorszej sytuacji jest KKS Olsztyn
http://pzkosz.pl/aktualnosci/1lk-gr-d-f ... s-olsztyn/
Sporo nagłowiliśmy się na temat możliwych, końcowych konfiguracji miejsc w tabeli. Bardzo prawdopodobne jest, że na koniec sezonu cztery drużyny będą miały po 26 punktów, mniej prawdopodobne jest, że nawet pięć, ale najmniej w mojej ocenie jest możliwy, jedyny korzystny dla nas wariant z trzema "nieszczęśnikami", mającymi po 26 punktów - czyli Olsztynem, Lublinem i nami.
Za tydzień gramy z liderkami. Z góry zakładamy, że nasze dziewczyny polegną - tak mówią wyniki, miejsca w tabeli, prezentowany poziom no i hala gospodyń meczu. Nie chciałbym się odwoływać do wyświechtanego powiedzenia, że kobieta zmienną jest, ale jeśli mogę mieć pytanie do naszego koszykarskiego guru - jak Profesorze widzisz realne szanse naszych pań w weekendowym meczu z liderkami ? Dawid może pokonać goliata ? Szewczyk znajdzie sposób na smoka ? Pamiętam, z moich początków polonijnej koszykówki, gdy przeciwniczki wychodziły na przeciw Paniom Krystynie Szymańskiej, Danucie Całce, czy Katarzynie Gruszczyńskiej to były delikatnie pisząc pełne obaw o wynik.
Czy nasze dziewczyny wyjdą na parkiet z wolą wyszarpania dwóch punktów ( chyba głupie pytanie w przypadku naszych zawodniczek ), nie przestraszą się i nie oddadzą meczu bez walki - bo przecież przed nimi stanie niepokonany lider ? Jest Pan Profesorze blisko drużyny i jeśli to nie jest przedmeczowa tajemnica, czy klika słów na temat sytuacji od wewnątrz drużyny może do nas popłynąć ?
Jesteśmy z Wami dziewczyny, wiedzcie, że w Was wierzymy !!!
Za tydzień gramy z liderkami. Z góry zakładamy, że nasze dziewczyny polegną - tak mówią wyniki, miejsca w tabeli, prezentowany poziom no i hala gospodyń meczu. Nie chciałbym się odwoływać do wyświechtanego powiedzenia, że kobieta zmienną jest, ale jeśli mogę mieć pytanie do naszego koszykarskiego guru - jak Profesorze widzisz realne szanse naszych pań w weekendowym meczu z liderkami ? Dawid może pokonać goliata ? Szewczyk znajdzie sposób na smoka ? Pamiętam, z moich początków polonijnej koszykówki, gdy przeciwniczki wychodziły na przeciw Paniom Krystynie Szymańskiej, Danucie Całce, czy Katarzynie Gruszczyńskiej to były delikatnie pisząc pełne obaw o wynik.
Czy nasze dziewczyny wyjdą na parkiet z wolą wyszarpania dwóch punktów ( chyba głupie pytanie w przypadku naszych zawodniczek ), nie przestraszą się i nie oddadzą meczu bez walki - bo przecież przed nimi stanie niepokonany lider ? Jest Pan Profesorze blisko drużyny i jeśli to nie jest przedmeczowa tajemnica, czy klika słów na temat sytuacji od wewnątrz drużyny może do nas popłynąć ?
Jesteśmy z Wami dziewczyny, wiedzcie, że w Was wierzymy !!!
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
nie to żebym z tym wielkie nadzieje wiązał, ale po 12 minutach Olsztyn przegrywa z ŁKS 7 punktami. Choć oczywiście jeszcze mnóstwo czasu do końca
Niestety, wszystko już w normie
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
można się było spodziewać. Ja tak tylko dla paddierżki razgawora
cudów nie ma jak to mówiąProfesor Ciekawski pisze:można się było spodziewać. Ja tak tylko dla paddierżki razgawora
Ostrovia kontra Malaszewska patrząc po zdobyczach punktowych. Do przerwy wynik cudowny, ale może by tak inne panny włączyły się do gry?rubakin pisze:Walczymy! http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 278&lng=pl
Prowadzimy, a do tego Nata ma tylko 2 fauleelektryk pisze:Ostrovia kontra Malaszewska patrząc po zdobyczach punktowychrubakin pisze:Walczymy! http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 278&lng=pl
Rzuca ta, co ma najlepszą skuteczność i dobrze, reszta też walczy (dwie dziewczyny po 3 faule, w zbiórkach nie przegrywamy). Pytanie, co będzie z tą skutecznością dalej, bo ile tak można. Trzeba trzymać kciuki...elektryk pisze:Ostrovia kontra Malaszewska patrząc po zdobyczach punktowych. Do przerwy wynik cudowny, ale może by tak inne panny włączyły się do gry?rubakin pisze:Walczymy! http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 278&lng=pl
-
Chcemy kilka trójek! Jest fajnie-nie wtopimy jak w domku 40 pkt.
Na koniec zupełnie niezasłużone -19 Walczyły dziewczyny pięknie, no ale w końcówce nic nie wpadało... W relacji tekstowej rzuciła mi się w oczy jedna akcja z połowy 4 kwarty: rzut-pudło-zbiórka w ataku, rzut-pudło-zbiórka w ataku, rzut-pudło-zbiórka w ataku, rzut-pudło-zbiórka w ataku, strata... No nic, cudu nie było, aczkolwiek było tego cudu naprawdę blisko Teraz trzymajmy kciuki za dobre dla nas wyniki pozostałych meczów.
Jedną zawodniczką to się nie uda wygrać.Jacek64 pisze:Na koniec zupełnie niezasłużone -19 Walczyły dziewczyny pięknie, no ale w końcówce nic nie wpadało... W relacji tekstowej rzuciła mi się w oczy jedna akcja z połowy 4 kwarty: rzut-pudło-zbiórka w ataku, rzut-pudło-zbiórka w ataku, rzut-pudło-zbiórka w ataku, rzut-pudło-zbiórka w ataku, strata... No nic, cudu nie było, aczkolwiek było tego cudu naprawdę blisko Teraz trzymajmy kciuki za dobre dla nas wyniki pozostałych meczów.
-
Jelenia Góra walczy w Lublinie i raczej nie odpuszcza, więc mam nadzieję...
No niestety Lublin chyba wygra, w tabeli PzKosz jesteśmy już za Olsztynem, no i jak z wariantami?
-
Tylko porażka Olsztyna z Jelenią nas ratuje-inaczej dupa.
Lublin chce się utrzymać, ma wszystko u siebie i pozamiatane.
Lublin chce się utrzymać, ma wszystko u siebie i pozamiatane.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Lublin gra ostatni mecz w Swarzędzu. Ale widać, ze chce się utrzymać, wystawia ekstraklasowe zawodniczki więc pewnie wygra. Poprzedniego dnia grają mecz ekstraklasy w Koninie, to tylko 70 km od Swarzędza.
Większa szansa, że Olsztyn przegra z Karkonoszami. Szkoda tylko, że grają w Olsztynie.
Co ma być to będzie, ale wizja, że polecimy jest realna. Mieliśmy kilka meczów do wygrania, które przegraliśmy, więc teraz nie ma co się skarżyć
Większa szansa, że Olsztyn przegra z Karkonoszami. Szkoda tylko, że grają w Olsztynie.
Co ma być to będzie, ale wizja, że polecimy jest realna. Mieliśmy kilka meczów do wygrania, które przegraliśmy, więc teraz nie ma co się skarżyć